Saturday, February 11, 2012

InfoCreative: Illustrasi terbaik dari Milkbun.

Assalamualaikum, salam sabtu dan selamat berhujung minggu. Tahu tak apa tu milkbun? milkbun ni sebenarnya salah sorang freelance graphic designer di Devianart. Ilustrasi yang dia buat amat comel dan menarik perhatian aku. Sedikit sebanyak boleh menjadi role model ataupun guidance pada aku untuk illustrate. Dan kebanyakannya kartun yang dia lukis lebih kepada makanan. Antara hasil-hasil kreatif yang menarik perhatian aku adalah Toast Death.





Dalam profile dia juga ada sedikit tutorial bagaimana hendak mengillustrat cartoon-cartoon comel. Boleh la korang semua belajar dalam ni. (kepada yang berminat je la). Bukan sekadar artwork tapi dia juga menyediakan craft dan kalendar untuk di download. Amacam menarikkan? bila la aku nak sampai tahap dia ni..boleh wat bisness ni..wakakakak...artwork dia simple..tapi kemas. :)

Profile : MILKBUN
SHARE AND LIKE MY POST!