Monday, September 10, 2012

Zoom In QJ : DeviantART ! khas untuk blogger yang creative!


Welcome to the new segments in QJ Blog. Nampaknya sudah sekian lama QJ tak mengupdate blog, selalunya update pun tentang artwork dan portfolio yang berjaya dihasilkan dalam masa terdekat ni. So, today in Zoom In QJ, QJ nak ulas sedikit tentang DeviantArt. Mungkin sesetengah orang pernah dengar dan mungkin sesetengah orang tak tahu langsung kewujudan DeviantArt ini.

source : celsojunior.deviantart.com
 DeviantArt juga merupakan salah satu daripada “Social Networking” website yang menghimpunkan artist, designer, photographer dari seluruh pelusuk dunia. Melalui deviantArt, anda akan dapat melihat pelbagai jenis artwork,hasil photography dan hasil2 art lain yang begitu unik dan creative.  Bukan tu sahaja. Anda juga boleh berkongsi pendapat dan Idea berkenaan dengan design yang anda telah hasilkan dan design yang akan anda hasilkan!


DeviantArt juga mengamalkan konsep follow dan subscribe. Tetapi Kelainan yang terdapat di dalam DeviantArt ialah, kita boleh melawati dan menekan button ‘watch’. Dengan menekan button tersebut anda boleh mengikuti jurnal, artwork terbaru ataupun deviation dan scraps. Anda tidak akan ketinggalan mengikuti perkembangan profile2 deviant yang creative!

Deviantart juga menyediakan perkhidmatan “Print”. Melalui perkhidmatan itu, anda boleh menambah pendapatan anda jika deviant berminat dengan hasil karya anda!

Jangan risau, kepada yang suka kepada gambar yang cantik dan creative. Anda juga boleh mendownload hasil2 karya seni yang di hasilkan tanpa mendaftar. Tetapi seperti biasa, jika kita mendaftar, kita boleh dapat lebih dari itu.

This website is highly recommended for amature freelance designer. Seperti QJ, QJ masih lagi belajar dan QJ rasa memang patut mendaftar untuk menimba banyak ilmu tentang hasil2 graphic art. QJ nampak ramai blogger yang berminat membuat doodle. Apa kata register website ni  :) dan mulakan sharing artwork anda! 

account DeviantArt QJ : qarr91.deviantart.com (follow la..kalau da register )
maklumat lanjut berkenaan dengan DeviantArt : http://welcome.deviantart.com/

p/s : stop writing in English for a while.. :) SHARE AND LIKE MY POST!